diumenge, 8 de desembre del 2013

Ranking de blogs


10. A thousand words, a thousand worlds: les entrades tenen un bon contingut, i la pàgina un disseny elaborat. A més a més, té bastantes entrades a part de les obligatòries, el que dóna més contingut al blog. A part, té música i gadgets per als seguidors.
9. La pinchos y el pinchos: les entrades estan ben elaborades i n’hi ha bastantes a part de les obligatòries. En canvi, subjectivament, opino que el disseny es fa repetitiu. A més a més, té música i vídeos per als seguidors.
8. Life goes on...: té un disseny senzill, però les entrades estan ben elaborades i n’hi ha tant d’obligatòries com de personals.
7. ATHLETICS: té un bon disseny i bastantes entrades, però n’hi ha que no estan molt bé o que tenen poc contingut.
6. Pack de dos: el disseny és repetitiu però te bastantes entrades, encara que n’hi ha de curtes o que tenen poc contingut. Tot i això, hi ha gadgets que aporten una bona visualització per als seguidors.
5. Locos del Deporte: les entrades tenen bon contingut, però només n’hi ha relacionades amb l’assignatura, i no hi són totes les que hi hauria d’haver.
4. Nobody said that it was easy: les entrades tenen bon contingut, però només n’hi ha relacionades amb l’assignatura, i no hi són totes les que hi hauria d’haver. A més a més, el disseny és bastant senzill.
3. Nothing can't stop you: encara que el disseny no és massa bo perquè no es veu gaire bé, les entrades que té estan bé,
2. Make the most of the best and the least of the worst.: el disseny és monòton, i la majoria de les entrades són curtes, però n’hi ha que tenen bastant contingut.
1. Stop the clocks: té un bon disseny i les entrades que té estan bastant bé, però n’hi falten bastants.
0. YoungMulasBaby: quasi no hi ha diferència entre la font de la lletra i la del fons, el disseny es fa monòton, i li falten bastantes entrades obligatòries de l’assignatura.

diumenge, 1 de desembre del 2013

Diferències entre SEO i SEM

      SEO, Search Engine Optimization en anglès, significa “Optimització per Motors de Cerca”. És el posicionament en cercadors de forma orgànica i natural, mentre que el posicionament SEM és, Search Engine Marketing o Marketing de Buscadores, es refereix a la gestió eficaç d’enllaços en els motors de cerca: no és posicionament, sinó la correcta administració de resultats.      El posicionament on line és molt important. El principal motiu pel qual se li dóna tanta importància a una bona localització és que en els carrers allunyats transiten moltes menys persones que en aquelles properes a les zones cèntriques. En el món on line encara més. En canvi, a internet hi ha molts més carrers principals; tants com criteris de cerca introduïts. Per tant, tenir un bon posicionament pot ser molt favorable per als resultats d’un negoci.
      El posicionament de llocs web no significa aparèixer en els primers resultats de totes les cerques, sinó en aquelles realment importants i rellevants pel negoci, per així atreure a més clients potencials. Consisteix a aplicar diverses tècniques per aconseguir que els cercadors encaixin les pàgines a un bon lloc dins determinats conceptes de cerca.
      Alguns motors generen dos tipus distints de resultats: els resultats naturals o orgànics (SEO) que estan basats en l’algoritme imparcial dels cercadors i, per tant, no impliquen inversió en el cercador i els resultats patrocinats (SEM), els quals depenen dels doblers que s’inverteixen en l’anunci.

Publicació d'imatges

     A partir d'ara he decidit que pujaré algunes imatges o dibuixos meus que m'agradin per decorar el blog. Esper que us agradin.

Comparació de blogs

En el primer blog (http://elblogdelainformatica10.blogspot.com.es/, les entrades són pujades en períodes constants de més o menys dues setmanes, però no es troben classificades, i té una gran quantitat de publicitat, mentre que al segon blog (http://www.elbloginformatico.es/), encara que no es sap quan es fan les entrades, estan classificades per a una cerca més ràpida (descàrregues, jocs, youtube, ...) i no hi ha gaire publicitat. Els dos blogs consten de tutorials que expliquen com realitzar determinades accions informàtiques a través de vídeos i tenen diferents maneres per a que trobin el blog. A més a més, una altra diferència que podem trobar és que el primer blog només es centra en la informàtica, a diferència del segon, que encara que està destinat a la informàtica, tracta diversos temes. Finalment, la darrera diferència important que podem trobar entre aquests dos blogs és que, encara que els dos tenen un disseny senzill, en el primer blog és bonic, mentre que al segon blog fa que pareixi monòton.

dissabte, 23 de novembre del 2013

Historia de internet


En 2009 ja hi havia una gran varietat d’accions a través d’Internet:  correus electrònics, cridades, banca virtual, …, però 50 anys enrere només era una vaga idea.

            Però tot canvià al 1957. Abans, els ordenadors només podien fer una tasca alhora i era ineficaç - processament por lots -, però en aquest any s’instal·là una connexió remota amb els ordenadors, es llançà el primer satèl·lit no tripulat el 4 d’octubre, durant la guerra freda i, el més important, es creà el primer concepte de tecnologia informàtica, que es refereix a la capacitat de processament d’un ordenador amb varis usuaris.

            Encara així, tot això no és prou per arribar al concepte actual d’internet. Per aconseguir-ho, es van desenvolupar uns quants conceptes. Alguns d’aquests conceptes són:

à DARPA: programa de defensa d’Amèrica contra atacs de míssils. Era una xarxa d’ordenadores per accelerar la transferència de coneixements evitant la duplicitat. Això fou la base per a la construcció de l’Arpanet.

à Arpanet: es creà en el 1966. L’IMP (interfaç de processament de missatges) és el que accedeix a l’ordenador principal i fa tot el treball.

à RAND: xarxa destinada a la defensa militar conra atacs de míssils a América.

à NPL: xarxa destinada a un ús comercial, on la informació es dividida en paquets de dades.

à Cyclades: comunicació amb altres xarxes amb els ordenadors només com mode de transferència.

à ISO: estandardització de xarxes i divisió de canals en capes separades.

L’estandarització d’Arpanet, RAND, NPL i Cyclades forma els ciments de l’actual Internet.

Finalment, al 1990, el hardware d’arpanet fou remogut, però Internet seguí funcionant.

diumenge, 10 de novembre del 2013

Com es va dir a la primera entrada del blog, no només es parlarà de xarxes socials i de treballs, sinó que també parlarem sobre alguns hobbies. Avui es parlarà de llibres: els llibres ens serveixen per desconectar del món real, per crear els nostres propis móns, per donar llibertat a la nostra imaginació. Els llibres també ens poden ajudar a relaxar, per exemple, després d'un control. Hi ha molts tipus diferents de llibres, ja siguin basats en fets reals o totalment de la nostra imaginació, però si a un li agrada la lectura els podrà disfrutar tots, alguns més i alguns menys, però disfrutarà llegint-los. Jo ara estic llegint la Divina Comèdia, de Dante Alighieri, i l'estic disfrutant. És un llibre que recoman a aquells apasionats a la poesia, i m'agradaria a tots aquells lectors com jo que llegeixen aquest blog que deixin les seves recomanacions, per així poder disfrutar tots de la lectura amb llibres que ens hagin agradat.Moltes gràcies i que tingueu una bona setmana!

dimecres, 30 d’octubre del 2013

Què són i quines diferències hi ha entre les webs 1.0, 2.0 i 3.0?

La Web 1.0 era una etapa primerenca de l'evolució conceptual de la World Wide Web. Els usuaris només podien veure pàgines web, però no contribuïen al contingut de les pàgines web. Tècnicament, la informació de la web 1.0 restringeix l'edició externa. Per tant, la informació no és dinàmica, només es concentra en la presentació, i no en la creació de manera que el contingut generat per l'usuari mai estava disponible. A més a més, els ingressos generats del web es concentraven en els webs més visitats. Cinc exemples de web 1.0 poden ser: Double Click, Ofoto, Akamai, mp3.com i webs personals.
El terme Web 2.0 s’associa habitualment amb les aplicacions web que faciliten la compartició interactiva d’informació, el disseny centrat en l’usuari i la col·laboració dins el World Wide Web. La Web 2.0 permet interactuar amb altres usuaris o canviar el contingut del lloc. Encara que es suggereix una nova versió de la Web, no es fa referència a una actualització o evolució d'Internet o de la tecnologia específica de la World Wide Web, sinó als canvis que es fan en l'ús de la plataforma. En general, quan esmentem el terme Web 2.0 ens referim a una sèrie d'aplicacions i pàgines d'Internet que utilitzen la intel·ligència col·lectiva. Cinc exemples de web 2.0 poden ser: Youtube, Viquipèdia, Flickr, blogger i Bit Torrent.
Web 3.0 és un terme que s'utilitza per descriure l'evolució de l'ús i la interacció a la xarxa a través de diferents camins. Això inclou la transformació de la xarxa en una base de dades, un moviment cap a fer els continguts accessibles per múltiples aplicacions non-browser. Les tecnologies de la Web 3.0, com programes intel·ligents, que utilitzen dades semàntiques, s'han implementat i usat a petita escala en companyies per aconseguir una manipulació de dades més eficient. En els últims anys, però, ha hagut un major enfocament a traslladar aquestes tecnologies al públic general. Web 3.0 també ha estat utilitzada per descriure el camí evolutiu de la xarxa que condueix a la intel·ligència artificial.
La diferència que hi ha entre la web 1.0 i la 2.0 és que en la 1.0 només es pot mirar el contingut que ha posat el creador de la pàgina web, mentre que a la 2.0 qualsevol pot aportar la informació que vulgui; i la diferència entre la 2.0 i la 3.0 és que la 2.0 està fundada i dirigida per un ésser humà, mentre que a la 3.0 qui dirigeix la pàgina web és una intel·ligència artificial.

diumenge, 20 d’octubre del 2013

Introducció a blogger

     Aquest blog serà per a treballs de "Community Management", i es parlarà de xarxes socials, de marketing i, en algunes ocasions, sobre hobbies.