dilluns, 17 de febrer del 2014

Empresa imaginària

Mangas Pons és una empresa destinada a proveir de manga a diferents editorials que es troben a les Illes Balears. A través de les xarxes socials, a part de donar-se conèixer a altres empreses per a que es puguin destinar allà ventes, també està pensat per a donar-se a conèixer a particulars, però al ser quasi tot de gènere shonen, només és idoni per a joves o homes fins, més o menys, 25 anys.
            A més a més, obtenir més clients no és l’únic propòsit que tenim, sinó que també volem donar més informació a través de les xarxes, per a que el públic es pugui interessar en els nostres productes. Per a això, els comentaris que es generaria a aquesta pàgina seria, per una part, imatges i informació sobre els productes a la venta, i per una altra part avanços i, per exemple, descomptes per enganxar al públic a la meva pàgina.
            Si hagués de posar per escrit el que he dit abans, ho posaria en dues entrades. Una seria: “Com vaig prometre, us anunciaré tots els mangas que surtin la pròxima temporada, i aquí us deix una imatge amb tots els que sortiran [Fotografia]. Si n’hi ha algun que no sabeu quin és o que voleu saber alguna cosa més d’ell, comenteu i us contestaré el més prest possible. L’altre entrada seria: “Aquest divendres tancarem més tard, a les 22:00 hores, ja que tenim un convidat molt especial: un dels autors més famosos de l’actualitat de les Illes Balears, en Pere Joan. I si veniu, ell mateix us firmarà un dels seus últims exemplars. No us ho podeu perdre!”
            A partir del que hem explicat amb anterioritat, podem observar que es generarien avantatges tant per a mi, el venedor, com per al client, ja que si publiqués en una xarxa social com, per exemple, facebook, jo obtindria més publicitat i els meus seguidors obtindrien més informació del producte i sobre la seva data de sortida, com podem observar a la primera entrada, i obtenir descomptes i esdeveniments importants, com és la segona entrada.

diumenge, 9 de febrer del 2014

Beneficis i perills de les xarxes socials

Les xarxes socials, en aquest moment de la nostra vida, i sobretot per als adolescents, són una eina indispensable, ja sigui per fer treballs o per comunica’ns-en entre nosaltres.
Com s’ha esmentat amb anterioritat, les xarxes socials poden millorar considerablement les nostres vides, ja que per fer un treball, amb molta facilitat, a través de les xarxes podem obtenir molta informació, cosa que abans no era possible, perquè ni cercant molt més temps podies trobar tanta informació, quan no existien les xarxes socials. A més a més, també són molt útil per saber que passa en el món en el que vivim, ja que mitjançant les xarxes socials et pots assabentar del que passa a l’altre extrem del món quasi instantàniament.
Per altre banda, com en tot, hi ha una cara bona i una dolenta. Encara que les xarxes socials tenen innumerables beneficis i utilitats, també tenen molts perills. Alguns dels perills que són més freqüents podrien ser la pèrdua de la informació o el robatori d’aquesta, ja que encara que són molt segures, hi ha gent que es dedica a robar la informació confidencial de la gent per obtenir doblers a canvi, o simplement que pots perdre la informació perquè al creure que eren tan segures no havies fet una còpia i, com tot, pot arribar a fallar i perdre-ho tot. Altres perills, també molt importants i greus, són que, un cop que has pujat una cosa a la xarxa, qualsevol, és impossible eliminar-la completament, encara que es vulgui, ja que aquesta pot haver anat passant de persona a persona i, encara que la persona que ho ha pujat ho elimini, les altres persones ho segueixen tenint; i l’altre perill seria l’addicció que pot arribar a crear una xarxa social, ja que avui en dia, per exemple, pots veure, sobretot als joves, que quan queden estan tot el temps amb el mòbil, encara que hagin quedat expressament, i no es desferren del mòbil ni que la vida els hi vagi en això.

Finalment, crec que per desfer-nos de l’addicció a les xarxes socials el que hauríem de fer no és llevar tot el temps que estam en elles, sinó seguir una sèrie de pauses com regular les hores que estam en elles o, quan quedem amb algú, apagar el mòbil o no fer-li cas, ja que si no ho realitzem, a part de crear-nos una dependència i una addicció a les xarxes socials i al mòbil, des del meu punt de vista, li estem faltant al respecte a la persona amb la que hem quedat, i ser educat no costa res, i de pas aconseguiríem llevar-nos aquestes addiccions que no són gens bones ni per a nosaltres ni per a ningú.

divendres, 7 de febrer del 2014

Diversió

     Si voleu passar  una bona estona amb un vídeo divertit, heu de veure aquest vídeo: http://www.youtube.com/watch?v=TR8td1wqBok . No us arrepentireu!!!

diumenge, 2 de febrer del 2014

Guia d’estil

            Jo opino que en aquest blog si he seguit les pauses dictades per la guia d’estil, o com a mínim la majoria. Crec això perquè he intentat que els paràgrafs siguin curts i només tinguin una idea, o com a màxim dues; anar del que és més important al que no ho és tant; estructurar el text en diferents paràgrafs amb la idea molt clara, ja que sinó el lector perdria l’interès; escriure sense faltes ortogràfiques; posar en un altre color els enllaços; ... però hi ha vegades en què m’he oblidat de fer-ho o ho he fet incorrectament.

            Des del meu punt de vista, jo diria que seguir les pautes de la guia d’estil t’ajuda molt, ja que, per exemple, a l’hora de redactar un text, t’explica com el pots fer perquè el lector no es distregui; o que quedi més elegant al entrar per la vista; etc.
            Finalment, una guia d’estil que és de molta ajuda a part de la vista en classe de Community Managment és, en la meva opinió, la de Sant Josep Obrer, ja que t’ensenya a redactar correctament un text tan si ho fas a mà com si ho fas a ordenador, a més a més de que està molt ben estructurada i és molt fàcil de comprendre.